donderdag 21 augustus 2014

Rustig dagje eindigt exotisch

Vandaag hielden we een fijne relaxdag bij het huis. De dag begon natuurlijk weer met een lekker ontbijt op het terras.


Toen ik vanmorgen om half 8 op het terras zat, ben ik me rot geschrokken van een harde knal. Was er een vogel tegen het schuifpui gevlogen. Hij viel gelijk dood neer, zo zielig. De ramen glimmen natuurlijk zo dat ze denken dat ze door kunnen vliegen.


Het was vandaag erg warm en er stond weinig wind. Er kon dus volop bij gebruind worden.
We regelden een kamer in het Dos Palmas hotel voor zondagavond, want Peter had gezegd dat we van harte welkom waren om de laatste avond daar te overnachten.
Het is in principe voor een paar uurtjes want we vliegen al om 6.15 uur maandagmorgen maar het is wel gezellig om Peter en Flor en ook Anna nog even te zien. Het Marriot hotel kon ik makkelijk afzeggen.
We vermaakten ons prima en pas rond half 4 gingen we ons douchen en aankleden. We hebben veel te veel kleding meegenomen want rond het huis lopen we steeds gewoon in badkleding.


Op de site van Holland Hotels had ik gelezen over archeologische sites in het zuiden van Costa Rica die tot het Unesco werelderfgoed opgenomen zijn.

Archeologische sites in de Diquis Delta, in het zuiden van Costa zijn opgenomen als Unesco Cultureel Werelderfgoed. Mysterieuze inheemse stenen bollen waarvoor ze gebruikt werden, hoe ze gemaakt zijn en waarom ze juist hier geplaatst zijn is nog altijd een mysterie. UNESCO


De bollen liggen nu verspreid door het land maar in het zuiden zouden er een aantal liggen o.a. in het plaatsje Palmar. De bollen, hier Les Bolas genoemd, lagen er in een parkje maar niet zo mooi als op bovenstaande foto.
Het was wel leuk om gezien te hebben.
Het valt Tom op dat er hier veel Japanse auto's rijden, vooral Toyota's en Nissans zijn ruim vertegenwoordigd. Je ziet af en toe een BMW maar verder weinig Europese auto's.


Hierna reden we weer naar Ojochal waar we een tafel hadden gereserveerd bij restaurant Exotica.


Maar eerst gingen we nog even bij een ander Holland Hotel langs El Mono Feliz (de gelukkige aap).Toen Nathalie vorig jaar op zoek was naar een stage plek hadden we van een collega van Tom dit adres doorgekregen. Maar de Nederlandse eigenaars Otto en Anja regelen alles zelf en maken geen gebruik van stagiaires. Zij verwezen Nathalie toen door naar Peter van Dos Palmas.
Het leek ons wel leuk om deze mensen even te ontmoeten maar helaas waren ze afwezig. Het hotel zag er leuk uit met allemaal aparte huisjes in de tuin.


We deden nog een paar boodschappen, voor ons was het gek om te zien dat de zwerfhonden hier gewoon binnen lopen.


Daarna werden we hartelijk verwelkomt bij Exotica. De Franse eigenaresse herkende ons van vorige keer en maakte een leuk praatje. Zij vertelde dat ze de maanden september en oktober dicht gaan vanwege de regenperiode. We zijn dus nog net op tijd hier.


Terwijl we op onze drankjes wachtten zagen we een grote pad naast het terras.
Brr, wat een grote griezel. Kikkers vind ik normaal wel leuke beestjes maar deze niet echt.

Cane Toad (20 cm)
We hadden vandaag alleen maar ontbeten en hadden wel trek. We bestelden alledrie een voorgerecht en wat garlic bread. Het eten smaakte heerlijk.

Blue cheese salad

Gevogelte paté met cognac

Gerookte zalm salade
Als hoofdgerecht had ik kip met bacon, pruimen en cream cheese, Nathalie had varkenshaas in prosciutto met mosterdsaus en Tom tournedos pepersaus.
De borden worden opgemaakt als schilderijtjes en de bloemen zijn ook eetbaar.

Kip in paprikasaus met bacon, pruimen en cream cheese

Varkenshaas in prosciutto met mosterdsaus

Tournedos in pepersaus
Ik zat hierna behoorlijk vol maar Nathalie lustte nog wel een Brownie, die vond ze vorige keer zo lekker. We kregen een cool passion dessert om te proeven en Tom en ik namen een espresso.


Er was vanavond een prachtige sterrenhemel (doet de naam van de casa eer aan, estrellas is sterren) en het was nog steeds droog.
Nathalie en ik keken naar de film The Switch en ik had geen puf meer voor het blog.
Wij bleven binnen want we hadden geen zin in nog meer muggenbulten (ondanks het inspuiten met Off). 's Avonds komen de muggen tevoorschijn.
Tom zat wel lekker buiten te genieten van zijn cognacje en sigaartje en wordt niet gestoken ??
Morgen gaan vader en dochter samen op pad en zal ik me een dagje alleen vermaken. 
10 opmerkingen:

 1. Oh dat eten, zit nu aan een simpel maaltje, en zie de foto's... oh wat lekker ziet dat eruit! Lekker relaxed dagje voor jullie. Benieuwd wat Tom en Nathalie morgen gaan doen. Jij dus even een dagje alleen, zal wel lekker chillen worden, enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch zon rustig dagje!!
  En wat ziet het eten er weer heerlijk uit.
  Nathalie en tom morgen veel plezier en anita goed smeren en lekker zonnen morgen,met zo af en toe een plonsje mmmmm hier regent het en is het koud dus geniet er nog maar even van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn hoor zo'n relaxdag. En wat zien de borden met eten er toch mooi opgemaakt uit. Dan smaakt het eten ook een stuk lekkerder. En ik denk toch dat jullie of aan de sigaar of aan de cognac moeten want dat houdt blijkbaar de muggen op afstand ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik krijg honger als ik al dat heerlijke eten voorbij zie komen. en wat zijn die borden mooi opgemaakt!! geweldig. geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verslag weer! Ik geniet volop van jullie blog en de mooie foto's. En al dat lekkere eten, mmmmm!
  Heel veel plezier nog! Gr. Ine.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou zo best wel kunnen wennen in die mooie omgeving, heerlijk hoor.
  Jullie hebben je goed vermaakt op zo'n relax dagje, sightseeing, beetje "bakken" lekker hapje eten;-) ziet er trouwens prachtig uit op het bord.
  Voor Tom en Nathalie morgen veel plezier en Anita morgen nog wat bruinen en zwemmen.
  Geniet nog maar lekker van het mooie weer want in NL is het "pet" ;-(
  Gr.Yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een super relaxte dag, en dat eten .. dat ziet er erg lekker uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad net kleine schilderijtjes, zonde om dat door de war te gooien :)
  Zalig zo'n relaxt dagje, en wat heerlijk dat jullie alles zo makkelijk kunnen omgooien qua hotel.
  Volgens mij is het inderdaad zo dat sigaren rokers niet geprikt worden, dus...Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En je ziet de afdruk van de vogel helemaal zitten...wat een klap zal dat zijn geweest. Lekker dagje verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een kunstwerkjes op de borden, het ziet er allemaal heerlijk uit. Ja inderdaad die afdruk van de vogel wat sneu zeg. Jemig komt het einde al weer in zicht? Wat een geweldige vakantie en wat is dat een mooi land. Ik geniet van je blog, zo apart!

  BeantwoordenVerwijderen