zondag 10 augustus 2014

Pura Vida!

Na een heerlijke nachtrust in het fijne grote bed was ik om kwart voor zes klaarwakker.


Ik pakte mijn laptop erbij en ging buiten op een stretcher bij het zwembad genieten van het fantastische uitzicht en las de leuke reacties op het blog. Ik maakte het nieuwe verhaaltje en zocht de foto's erbij.
Het leek wel of ik naar een widescreen tv zat te kijken, er vlogen kaketoes voorbij en kolibries, allerlei soorten roofvogels en diverse kleuren papegaaien. De mooiste vlinders vlogen af en aan en er liepen kleine salamanders rond. Dit was echt genieten met de vogelgeluiden en de krekels op de achtergrond.


Hier boven op de berg staat er constant een heerlijk briesje en ik kan lekker in de schaduw zitten op de veranda.


Nathalie kwam rond half 8 om de hoek kijken en Tom maakte ik om 8 uur wakker. Ik begon wel trek te krijgen en had zin in ontbijt. Als het aan Tom gelegen had dan had hij nog veel langer kunnen slapen, hij zit altijd snel in het ritme.
We dekten de tafel buiten voor het ontbijt en aten lekker cornflakes, toast met jam en kaas en we konden buiten een eitje bakken op de buitenkeuken. Ook het broodrooster hadden we buiten neergezet.


We konden er niet over uit hoe mooi het hier was en konden niet stoppen met foto's maken.
Wat wel lachen is dat er op het terras ook een buiten wc is en als je daar zit heb je toch een uitzicht!

Uitzicht vanaf het toilet :)
Om het huis heen ligt een prachtige tuin met mooie bloeiende planten.
Hieronder volgt een impressie van ons paradijsje op aarde.

Groene hekje moet voorkomen dat kikkers in het zwembad springen.

We lazen, we zwommen en verder genoten we alleen maar van al het moois om ons heen. Nathalie werkte aan haar kleurtje hoewel ze al poepie bruin is.
's Middags gingen we ook het tompouche luchtbed opblazen die we meegenomen hadden maar ik vond het best nog link met het drijven over de rand.


's Middags kletsten we nog even bij met Sebastian op facetime en we begrepen dat het nu in Nederland noodweer was i.v.m. de orkaan Bertha. Zijn we gelukkig net op tijd weg. Het was hier de hele dag rond de 30 graden. Ik was maar even in de zon geweest in het zwembad en mijn schouders waren al verbrand.
Nathalie maakte een telefonische reservering voor een restaurant voor vanavond.
In de verte zagen we onweer aankomen en de luchtpartijen veranderden iedere keer. Rond 4 uur barstte er een enorme onweersbui los, het kwam echt met bakken uit de lucht.
We wilden toch wel weg om te eten dus nadat we gedoucht en omgekleed waren gingen we op weg naar beneden.
We gingen eten bij Mamma e Papa een aanbevolen restaurant in Ojochal.
We kregen een tafel buiten op het terras en Tom en ik bestelden een pizza en Nathalie pasta met zalm. Zij kreeg er ook een salade bij. Ik kreeg een grote bel rode koele wijn waar ik later behoorlijk van instortte.Op de rekening hier zetten ze net als bij diverse restaurants de tip al ingevuld op de bon.
We waren weer vroeg terug in het huis en Nathalie en ik gingen film kijken. Er zijn geen tv zenders maar een groot aanbod van allerlei films.

19 opmerkingen:

 1. Wow, wat een super mooi huis. En dan ook nog op de wc zitten met uitzicht! Geweldig om zoveel mooie vogels te zien vanaf je ligbedje.
  Is het wel te doen om daar zelf auto te rijden?
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een uitzicht.
  En dan ook nog een buitentoilet zo ga je graag ff plassen :)
  En wat een geweldig huis kan me voorstellen als moeder zijnde dat het een eng idee is met dat zwembad randje je zal er maar overheen drijven met je ligbedje brrrrrr.
  Ja ik weet jullie zijn florida verslaafd maar dit is toch ook wel echt genieten.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige villa met schitterend uitzicht.
  Costa Rica lijkt mij ook wel een aanrader.
  Nog heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een paradijs is het daar zeg, schitterend huis hoor!
  Toilet met een view is weer eens wat anders dan een room;-)
  Eten ziet er ook lekker uit.
  Gr. yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een uitzicht, ik geloif dat we Costa Rica ook maar op ons lijstje moeten zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het daar mooi zeg, en wat zullen jullie genieten en wat is Nathalie al bruine en...echt te veel om op te noemen maar ik was inderdaad ook erg benieuwd waar je heen stort als je het zwembad uit drijft hahaha
  Eten zet er ook weer zalig uit, zal voor je nek wel heel erg lekker zijn om op het water te drijven denk ik ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fantastisch huis in een mooie omgeving. Fijn dat je de reis zo goed doorstaan hebt, is toch niet niets zo'n lange zit en daarna een andere omgeving.
  Pas je een beetje op met die lekkere glazen wij , herken wel wat daarna gebeurd met die medicatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterend huis in een prachtige omgeving.....dat zwembad is een droom!! Maarruh waar ik de hele tijd aan moet denken: hoe zit het met allerlei beesten? Geniet er van met z'n drietjes jullie hebben het meer dan verdiend.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig huis op een NOG prachtigere locatie. Wauw, dat is echt wel a big dream. Jammer dat de reis zo lang duurde, maar je bent er eindelijk. Geniet er van.

  Groetjes,
  Suus

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is het mooi daar, echt niet normaal. Wat is Nathalie mooi bruin! Geniet nog maar lekker van al dat moois. Groetjes, Ine.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohw Anita.. MEGA MOOI!!!
  Wat zullen jullie elke ochtend heerlijk wakker worden... knijp even is dit echt ??
  Dacht het wel !!!

  Nog heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig mooi uitzicht hebben jullie. Daar zou je wel voor altijd van willen genieten!! Wat heerlijk dat dit toch nog mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een onwijs schitterende omgeving. Je gaat zelfs voor je plezier buiten op het toilet.
  Enne is Nathalie nou zo bruin, of is Tom zo wit hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijkheid. En wat een mooi gebied, echt een vakantie die je nooit meer zal vergeten. En dat zwembad. Wauw. Groetjes Petra( eindelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is dit een fantastische plek. Ik geloof je meteen als je zegt dat je niet kunt stoppen met foto's maken. Eindeloos. En hahaha, dat uitzicht vanaf het toilet. Overal is aan gedacht. Ik ben wel heel benieuwd wat er aan het eind van het zwembad is. Als ik naar jouw schrikreactie kijk, vermoed ik een afgrond.
  Geniet maar weer goed vandaag van jullie paradijsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik weet niet waarom maar bij het lezen van jullie blog en het zien van de foto's moest ik aan de bounty reclame denken; Een stukje paradijs op aarde.
  Het ziet er echt waanzinnig uit, lekker genieten.

  Gr. Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is weer genieten om jullie vakantieblog te lezen (ook het blog van Nathalie heb ik trouwens met veel plezier gelezen) en de prachtige foto's te zien. Wat een geweldige plek waar jullie nu zijn. Ik wens jullie allemaal een geweldige tijd, maar dat komt wel goed, het is daar fantastisch. Ik kijk alweer uit naar het volgende verslag!
  Lieve groetjes, Marja 11-8-2014

  BeantwoordenVerwijderen