zaterdag 23 augustus 2014

Final day in paradise

Vandaag is het helaas onze laatste volle dag in de villa. Wat zullen we dit missen, daarom hebben we vandaag nog met volle teugen genoten. Van te voren hadden we niet gedacht dat de natuur hier zo mooi zou zijn en nu vooral in het regenseizoen is alles zo groen en alles bloeit en groeit.
We hebben het enorm getroffen met alle dieren die we tegengekomen zijn en hebben echt een onvergetelijke vakantie gehad op deze manier en het huis is natuurlijk fantastisch.
Dank jullie wel voor alle reacties op onze verslagen, dit is echt ontzettend leuk om te lezen. Volgens mij zijn we Costa Rica aan het promoten.

We waren allemaal wat later wakker vanmorgen en ontbeten rond half elf. Het weer werkte mee en het was een prachtige, zonnige dag. De blauwe lucht was heel mooi met de wolken.

Iedereen deed lekker waar hij/zij zin in had en aan het eind van de middag begonnen we met wat spullen bij elkaar te verzamelen voor de koffers. We hebben op de heenweg een extra tas meegenomen en die kunnen we nu mooi vullen met schoenen en boeken.
Toen ik op een gegeven moment binnen kwam moest ik wel heel erg lachen om Tom die probeerde nu het luchtbed weer leeg te laten lopen. Het duurde net zo lang als het opblazen, haha.


Na het douchen reden we naar Uvita waar we geld pinden en nog wat water kochten.
Het water uit de kraan is ook drinkbaar maar wij vinden het toch een veiliger idee om tanks met water te kopen. Het geld is hier erg fleurig en verschilt van grootte.


We tankten de auto nog een keer vol en reden naar het restaurant Citrus. Dit restaurant vonden we erg leuk en zeer geschikt voor de laatste avond.
Tom en Nathalie hadden geitenkaas salade vooraf en ik zalmtartaar.
Als hoofdgerecht kozen we eensgezind allemaal de filet mignon funghi, erg lekker.
 Als dessert namen we citroenmousse, cheesecake met passievruchtencoulis en chocolademousse.


Er kwam nog een Nederlands echtpaar met 2 kinderen maar die spraken geen woord Spaans en het Engels snapten ze ook niet goed. Ze waren zo luidruchtig en deden zo arrogant tegen het personeel, je schaamt je dat je dan Nederlander bent. Ze vroegen van alles over de kaart en wilden bijvoorbeeld rozemarijn aardappels zonder rozemarijn en biefstuk met champignonsaus zonder de saus maar wel apart pepersaus in een schaaltje, pff.
Wat zijn wij dan makkelijk en lusten alles haha. Dit was een leuke afsluiter van ons verblijf hier.

Morgenochtend zijn de mensen van het management bureau om 10 uur bij ons om uit te checken.
Daarna gaan we naar San José waar we nog willen gaan winkelen in een shopping mall. We moeten zondagavond de huurauto inleveren en gaan dan maandagmorgen met een taxi naar het vliegveld.
De volgende update zal dus waarschijnlijk komen als we weer thuis zijn.


16 opmerkingen:

 1. O wat is de tijd snel gegaan zeg, maar wat hebben jullie een mooie reis gehad! Ik heb enorm meegenoten van de prachtige foto's van de schitterende natuur, bedankt daarvoor.
  Alvast een goede terugreis, maar eerst nog lekker een dagje genieten.
  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zullen jullie met pijn in je hart afscheid nemen van deze fantastische plek. Maar ja er zit natuurlijk nog een kind thuis met smart op jullie te wachten. Wat hebben jullie het daar onwijs gaaf gehad. Zoveel moois gezien en beleefd. Daar kunnen jullie gelukkig een tijdje op teren. Ben ook benieuwd hoeveel moeite Nathalie weer heeft na zo'n lange tijd zich weer aan te passen aan het Nederlandse. Geniet nog lekker van de laatste dag en alvast een hele goede reis terug naar Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat vliegt de tijd als je het fijn hebt!! maar aan alles komt een eind, maar jullie kunnen terug kijken op een fantastische vakantie. Fijne en veilige reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, die foto van Tom, hilarisch! Ik heb echt genoten van jullie blog, wat een prachtig land en dan mag je dat best promoten! Veel plezier vandaag met shoppen en alvast goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super mooie vakantie hebben jullie gehad. We hebben mee kunnen genieten van een stukje "paradijs" op aarde.
  De laatste dag lekker nog wat kleur op doen beetje zwemmen en een heerlijk diner.
  Zal straks wel weer even wennen zijn, maar je hebt natuurlijk nog de prachtige foto's om te kijken.
  Alvast een goede reis!
  Gr. Yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zit het er al weer op? Wat is dat snel gegaan zeg, en jazeker hebben jullie Costa Rica gepromoot, en hoe! Wat is het daar prachtig. En wat een fleurig geld zeg :-)
  Geniet nog van de laatste dag en alvast een goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad die foto van Tom is om te gillen hahahaha. Wat hebben jullie een schitterende vakantie gehad en als allen creepy crawlings er niet zo overmaats zouden zijn was het zeker een kanshebber. Maar Florida is al exotisch genoeg voor mij hahahaha. Geniet van de laatste dagen en alvast een hele goede reis terug naar een koud en nat Nederland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, weer twee mooie dagen bijgelezen! Zo jaloers, Costa Rica is zoooo mooi, dat het tijd wordt dat we weer eens terug gaan ;-) Alleen was bij ons de variatie in eten niet zo groot, haha! Rijst met zwarte bonen, groente, vis of vlees en piepkaas! Wordt dus tijd dat we de rst van het eten eens gaan verkennen, haha! Alvast een goede terugreis

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke verslagen waren dat weer! Jammer dat het er weer op zit maar wat hebben jullie genoten, de villa en de natuur zijn echt prachtig! Alvast een hele goede reis naar huis!

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat kunnen jullie terug kijken op een schitterende vakantie zeg en laten we eerlijk wezen. Dit uitzicht is in Florida niet te vinden. Ook deze foto's maken me weer jaloers. Wat prachtig! Een hele fijne en veilige thuisvlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb met heel veel plezier jullie blog gelezen. Elke dag weer een feestje! Wat is het daar mooi! Echt gemieten. Helaas is voor jullie aan al dit moois nu een einde gekomen. Goede reis. Groeten. Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was leuk om vanaf de bank mee te kijken naar de mooi natuurschoon. Weer een herinnering die bijgeschreven is bij al jullie reizen en waar je hopelijk weer even op kan teren Anita. Hele voorspoedige terugreis

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad en wat hebben jullie veel gedaan en natuurlijk ook zo heerlijk dat jij heel veel hebt mee kunnen doen.
  Het huis is echt een topper, en dat uitzicht gaan jullie gewoon ongelofelijk missen denk ik!
  Bedankt voor het trouw bloggen en een fijne reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We kunnen dus onze borst nat maken ivm dat luchtbed..... Wij hebben hem ook ingepakt.....
  Een geweldig verslag van een nog fantastischere vakantie.... Hele goede reis terug en tot in Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat het er alweer bijna op zit.
  Was zo heerlijk om jullie blog elke dag te lezen,wat hebben jullie genoten.
  En wij genoten op een afstand( met een dikke trui op de bank brrr) met jullie mee.
  Alvast een goede terugreis en staat de volgende trip naar florida ook al vast???
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een pracht omgeving, ik snap dat je dat gaat missen ..

  BeantwoordenVerwijderen